Tiramisu mój włoski ciotka.
ciocia robi najlepsze tiramisu, lata I nie powiedział do, z powodu alkoholu, który jest w nim, ale ponieważ próbowałem go, nie mówię nie.
Składniki (na blachę):
6 jaj
6 łyżek cukru
500 g mascarpone
mocna kawa
odrobina amaretto
biszkopty do tiramisu (2 opakowania)
kakao
Oddzielić żółtka i białych.
Ubij żółtka z cukrem, aż białka, jak to możliwe, a następnie mieszać mascarpone przez.
Twoje białko ubić na sztywną pianę osobno.
Obie mieszanki mieszać do połączenia.
Po długich palcach z pędu amaretto ochrzczony w mieszaninie kawy. umieścić go na blachę.
Następnie warstwę biszkoptem białą mieszaninę ponownie i następnie ponownie mieszaniny.
Ten pozostawić na noc w lodówce jest on jeszcze lepiej następnego dnia.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten