zaterdag 13 oktober 2012

Ciasto masło orzechowe


składniki:
2 jajka
pół szklanki mleka
Szklany mąki 
200 g masła
4 łyżki masła orzechowego
200 g cukru

  wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Wymieszać masło z cukrem. Mam mieszane z łopatką, a później z whisk w jajach, jeden po drugim, w załączeniu. Po dodaniu mleka, ale lepiej jest najpierw dodać trochę mąki. Tak więc pierwsza połowa mąki, po czym mleko i reszta mąki.
dalej dodać masło orzechowe i mieszać go przez mix, uważaj, nie mieszać go zbyt dobrze. Poprzez tworzenie przez nią dostać tort ładny efekt kolorystyczny.


Smar tortownicy i piec w temperaturze 150 °, w środku pieca 45 minut.Ciasto jest wtedy, gdy wykałaczka wychodzi osuszyć ciasto.



1 opmerking:

  1. Fajne ciasto z wyraźną nutą orzechową. Jest dość ciężkie, tłuste i to czuć, ale ja lubię takie mocne, konkretne smaki więc jak dla mnie jak najbardziej na tak!

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten