woensdag 5 december 2012

marchew i cebula stamppot (hutspot)


Jest zima. W Holland oznacza czas na STAMPPOT. Typowe holenderskie dania z tłuczonymi ziemniakami z domieszką warzyw.
Bacon są smażone i duszone mieszane, a często jest spożywane z wędzoną kiełbasą.
Będę pisać o wegetariańskiej wersji.


 Wybrałem cebulę i marchew, pomarańcza, marchew standardowe w połączeniu z bielą pietruszki. Ten główny pietruszki nie należy w tradycyjnej receptury, ponieważ tylko w niektórych główny sklepów jest dostępny w Holandii.


składniki:
ziemniaki
cebule
marchew
korzeń pietruszki

przyprawy:
kostka wołowa
ziele angielskie
liść laurowy
sól i pieprz

ja nie piszę o liczbach, ponieważ wiąże się relacje w tym przepisie. Ziemniaki pół, połowę warzyw.
połowa warzywa cebula, marchew i pół innych. Użyj bardziej pomarańczowe marchewki na białym.
Czy wszystko, obrać ziemniaki, pokroić w 2. lub 4, w zależności od wielkości.
Zetrzeć marchewkę i pokroić cebulę na pół, a następnie do pierścieni.

użyć dużej patelni i umieścić na dole ziemniaki, dodać zimnej wody, aż aardappellen wodą. Dodaj kostkę akcji, liść laurowy i ziele angielskie daleko i tworzenia mieszanych warzyw na wierzchu ziemniaków. gotować przez pół godziny pod przykryciem na patelni. Gdy ziemniaki są gotowane, rondel z ognia, spuścić wodę, a następnie wszystko tłuczkiem do zacierania ziemniaki. Jeśli jest zbyt suche, dodać trochę masła lub mleka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten