woensdag 5 december 2012

Tylko dlatego, że chciał

Tort/ciasto, jak chcesz to nazwać :)  Na podstawie tego ciasta

składniki:
1 duże opakowania herbatniki
2 saszetki Budyn waniliowy (lub nawet zrobić budyń)
Mała puszka gotowej Masy krówkowej
1 worek Śnieżka z czekoladą
1,2 l mleka do budyniu i Śnieżka 

dla gleby:
75 g masła
około 100 gramów rozdrobnionego karmel herbatniki
to jest na oke, gleby nie powinny być zbyt krucha, ale nie za mokro.


na wierzch:
100 g posiekanych orzechów





Wlać mleko (dla Budyn) na patelni i włączyć gaz, w międzyczasie zrobić dno ciasta.

stopić masło na glebie, na patelni, niech to nie piec, tylko topić. zdjąć garnek z ognia i dodać okruchy ciasteczek. Linia A tortownicy papierem do pieczenia, w tym stron. Łyżka mieszaninę do tortownicy i naciśnij je łyżką.

Włącz tortownicy 15 minut w lodówce.
Tymczasem, aby pudding i niech ostygnie trochę.
usuń tortownicy z lodówki i pół łyżki na wyjście budyń, a następnie przykryć warstwą herbatników.
umieścić go w lodówce

Tymczasem ogrzewania krówki.
Scoop krówki na ciasto i przykryj ponownie warstwą herbatników, następnie łyżka pozostały budyń na herbatniki.
Umieść ciasto do lodówki.

Dokonaj Śnieżkę podanego na opakowaniu. Weź d etaart z lodówki, przykryć pączkowanie z ostatnich herbatniki i utworzyć szczyt Śnieżki. wreszcie orzechy nad nim rozprzestrzenia.
Włożyć ciasto do lodówki i teraz tylko czekać.
To ma kilka godzin do zakończenia do usztywnienia.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten